-
Priprema30 min
-
Kuhanje45 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Marinada: U zdjelu dodati pileće karabatke, mlijeko, 60 ml maslinovog ulja, 1 malu kašiku soli, 1/4 male kašike bibera i 1 malu kašiku paprike. Izmiješati. Marinirati najmanje 2 h ili preko noći.
Riža: Rižu oprati. U šerpi zagrijati 1 kašiku maslinovog ulja. Dodati luk i pržiti na niskoj temperaturi dok ne omekša. Dodati pinjole. Izmiješati. Dodati rižu. Izmiješati i pržiti 5 minuta.
Dodati 1/2 male kašike soli i 1 malu kašiku crvene paprike. Izmiješati. Dodati vruću vodu i maslac. Izmiješati. Poklopiti i kuhati na niskoj temperaturi oko 5 minuta ili dok riža ne aposrbuje svu vodu.
Punjenje pilećih karabataka rižom: U manju zdjelu staviti pileći karabatak, tako da prelazi van zdjele, puniti rižom a zatim preklopiti sa strana. Isto uraditi i s preostalim karabatcima.
Redati u pekač. Preliti marinadom. Pokriti aluminijskom folijom. Peći u pećnici zagrijanoj na 180°C, 30 minuta. Zatim skinuti aluminijsku foliju i peći još 15 minuta.
Krompir: U zdjelu dodati krompir, 4 kašike maslinovog ulja, 1/4 male kašike soli i suhi ružmarin. Peći u kesi za pečenje na 180°C, 30-35 minuta. Izvaditi iz kese. Krompir staviti na pleh obložen papirom za pečenje, a preko njega listove cheddara. Peći dok se sir ne otopi.
Brokule i paprike: U tavi zagrijati 2 kašike maslinovog ulja. Dodati brokule i paprike. Začiniti 1 malom kašikom soli i 1/4 male kašike bibera. Pržiti uz povremeno miješanje dok povrće ne omekša 10-15 minuta.
Punjene pileće karabatake poslužiti s krompirom, brokulama i paprikom.
Pileći karabatci punjeni rižom
Sastojci
Follow The Directions
Marinada: U zdjelu dodati pileće karabatke, mlijeko, 60 ml maslinovog ulja, 1 malu kašiku soli, 1/4 male kašike bibera i 1 malu kašiku paprike. Izmiješati. Marinirati najmanje 2 h ili preko noći.
Riža: Rižu oprati. U šerpi zagrijati 1 kašiku maslinovog ulja. Dodati luk i pržiti na niskoj temperaturi dok ne omekša. Dodati pinjole. Izmiješati. Dodati rižu. Izmiješati i pržiti 5 minuta.
Dodati 1/2 male kašike soli i 1 malu kašiku crvene paprike. Izmiješati. Dodati vruću vodu i maslac. Izmiješati. Poklopiti i kuhati na niskoj temperaturi oko 5 minuta ili dok riža ne aposrbuje svu vodu.
Punjenje pilećih karabataka rižom: U manju zdjelu staviti pileći karabatak, tako da prelazi van zdjele, puniti rižom a zatim preklopiti sa strana. Isto uraditi i s preostalim karabatcima.
Redati u pekač. Preliti marinadom. Pokriti aluminijskom folijom. Peći u pećnici zagrijanoj na 180°C, 30 minuta. Zatim skinuti aluminijsku foliju i peći još 15 minuta.
Krompir: U zdjelu dodati krompir, 4 kašike maslinovog ulja, 1/4 male kašike soli i suhi ružmarin. Peći u kesi za pečenje na 180°C, 30-35 minuta. Izvaditi iz kese. Krompir staviti na pleh obložen papirom za pečenje, a preko njega listove cheddara. Peći dok se sir ne otopi.
Brokule i paprike: U tavi zagrijati 2 kašike maslinovog ulja. Dodati brokule i paprike. Začiniti 1 malom kašikom soli i 1/4 male kašike bibera. Pržiti uz povremeno miješanje dok povrće ne omekša 10-15 minuta.
Punjene pileće karabatake poslužiti s krompirom, brokulama i paprikom.